Εργατικά Νέα

Διαβάστε τα τελευταία νέα
Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Νέα τσουχτερά πρόστιμα ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας για τους εργοδότες που παραβιάζουν τους κανόνες εφαρμογής της Ψηφιακής κάρτας είτε αυτό αφορά τη μη υλοποίηση της Ψηφιακής Κάρτας είτε αφορά την αδήλωτη ή την υποδηλωμένη εργασία.

Μετά λοιπόν την παρέλευση του διμήνου της πιλοτικής εφαρμογής της Ψηφιακής κάρτας θα ισχύσουν τα νέα πρόστιμα τα οποία θα εστιάζονται στην μη δήλωση των υπερωριών καθώς υπάρχουν ήδη πολλές καταγγελίες.

Πάντως σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας στις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ οι έλεγχοι θα δίνουν έμφαση στην ορθή χρήση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας με καταγραφή του πραγματικού ωραρίου εργασίας αλλά και στο ενδεχόμενο παρουσίασης απλών εργαζόμενων ως στελεχών προκειμένου να παρακαμφθούν οι περιορισμοί του ωραρίου εργασίας.


Τι αναφέρει ο νόμος 4808/2021 (άρθρο 74 παρ.4)

Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας αξιοποιείται από την Επιθεώρηση Εργασίας για τον έλεγχο τήρησης του ωραρίου των επιχειρήσεων. Εάν, κατά τον επιτόπιο έλεγχο σε επιχείρηση, διαπιστωθεί ότι η ψηφιακή κάρτα εργαζόμενου δεν είναι ενεργοποιημένη, επιβάλλεται στον εργοδότη πρόστιμο 10.500 ευρώ ανά εργαζόμενο που δεν έχει ενεργοποιημένη ψηφιακή κάρτα.

Σε περίπτωση που σε τρεις ελέγχους, εντός χρονικού διαστήματος δώδεκα (12) μηνών, διαπιστωθεί η παράβαση της παρούσας επιβάλλεται προσωρινή διακοπή λειτουργίας της επιχείρησης για χρονικό διάστημα 15 ημερών.


Καταγγελίες 

Ωστόσο σύμφωνα με την Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος οι καταγγελίες για την εφευρετικότητα των παραβατικών εργοδοτών (που παρακάμπτουν την ψηφιακή κάρτα, είτε χτυπώντας οι ίδιοι τις κάρτες στο δηλωμένο ωράριο των εργαζομένων, είτε εξαναγκάζοντας τους εργαζόμενους να το κάνουν και στη συνέχεια να τους στέλνουν να συνεχίζουν κανονικά τη δουλειά τους με απλήρωτες υπερωρίες), είναι πολλές και έρχονται από όλη τη χώρα.


 Τα πρόστιμα που ισχύουν έχουν ως εξής:

■ Το πρόστιμο είναι συγκεκριμένου ποσού 900 ευρώ για κάθε εργαζόμενο που θίγεται και διαπιστωμένα δεν λαμβάνει την οφειλόμενη άδεια, χωρίς διακύμανση, διότι καταργείται το υποκειμενικό κριτήριο ως προς το ύψος του προστίμου.

■ Για τη σοβαρότερη παράβαση της αδήλωτης εργασίας επιβάλλεται πρόστιμο 10.500 € ανά εργαζόμενο.

■ Για παράβαση διάταξης που αφορούσε τη μη καταχώριση υπερωρίας/υπερεργασίας αδιακρίτως, το πρόστιμο είναι διαφοροποιημένο για παράβαση που αφορά υπερεργασία από την παράβαση για υπερωρία.

■  Επιβάλλεται συγκεκριμένο ποσό ανά θιγόμενο εργαζόμενο 400 ευρώ για υπερεργασία και 1.000 ευρώ για υπερωρία ανεξάρτητα από το αν η επιχείρηση είναι μικρή, μεσαία, ή μεγάλη. 


Παράδειγμα

Σε επιχείρηση με πενήντα (50) εργαζομένους όταν όπως στο παραπάνω παράδειγμα η παράβαση αφορά 15 θιγόμενους εργαζομένους επιβάλλεται πρόστιμο (400 € x 15) = 6.000 € (περίπτωση υπερεργασίας), ενώ πρόστιμο (1.000 € x 15) = 15.000 € (περίπτωση υπερωρίας).

■ Επιβάλλεται πρόστιμο 2.000 ευρώ για κάθε διαπίστωση απασχόλησης μερικώς απασχολουμένου σε διαφορετικό ωράριο από το δηλωθέν χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις.

■ Προσδιορίζεται συγκεκριμένο πρόστιμο 4.000 ευρώ για τη συγκεκριμένη παράβαση (για κάθε μητέρα που δεν της χορηγείται άδεια μητρότητας), ανεξάρτητα από το μέγεθος της επιχείρησης


Παναγιώτης Ράγγος 

Λογιστής Φοροτεχνικός Α΄ Τάξης - Οικονομολόγος

 

Help Desk

Αιτήματα Υποστήριξης
Έχετε κάποια απορία πάνω στα φορολογικά, εργασιακά, πληροφορική ? Εσείς ρωτάτε... Εμείς απαντάμε !!!
Γνωσιακή Βάση
Η γνωσιακή βάση είναι ένας ηλεκτρονικός πόρος που περιέχει συχνές ερωτήσεις για φορολογικά, εργασιακά, ασφαλιστικά, προγράμματα, συμβουλές, κτλ.
Κλείσιμο Συνάντησης
Είμαστε στη διάθεσή σας για να σας εξυπηρετήσουμε μέσω τηλεδιάσκεψης. Κάντε κράτηση συνάντησης...