Επικαιρότητα

Διαβάστε τα τελευταία νέα
Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Μεγάλο ζήτημα προκύπτει για τους δικαιούχους του επιδόματος βενζίνης Fuel Pass 2 με την άυλη ψηφιακή κάρτα, καθώς οι πιο πολλοί χρήστες δεν είναι εξοικειωμένοι και δεν ξέρουν εάν το κινητό τους ανταποκρίνεται στην τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών.

Πολλοί δικαιούχοι δεν γνωρίζουν τις δυνατότητες του κινητού τηλεφώνου τους και θεωρούν ότι η διαδικασία είναι απλή, αφού κατεβάσουν την ψηφιακή κάρτα. Να σημειωθεί βέβαια πως δεν μπορεί να αλλάξει ο τρόπος πληρωμής. 

Συνολικά έχουν υποβληθεί 1.544.633 αιτήσεις για κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, και 581.087 για έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας.

Από την άλλη πλευρά, παρατηρείται το γεγονός πως πάρα πολλοί δικαιούχοι που ήταν δικαιούχοι του fuel pass 1 να μην είναι στο τωρινό πρόγραμμα. Ο λόγος είναι ότι με τη νέα φορολογική δήλωση που υπέβαλλαν το σύστημα τους «πέταξε» έξω.

Υπενθυμίζεται, πως η πλατφόρμα μέσω του vouchers.gov.gr για το Fuel Pass 2 θα είναι σε λειτουργία μέχρι και τις 1/9/2022.


Fuel Pass 3: Τι σκέφτεται το οικονομικό επιτελείο - Αλλαγές στους δικαιούχους

Το Fuel Pass 3 ενδέχεται να φορά μόνο συγκεκριμένα νοικοκυριά. Σκέψεις για ανασχεδιασμό του Fuel Pass 3 λόγω των πτωτικών τιμών καυσίμων γίνονται στο κυβερνητικό επιτελείο. Φαίνεται ότι θα αλλάξουν όλα για τους δικαιούχους.

Η μείωση της τιμής των καυσίμων οδηγεί την κυβέρνηση σε σκέψεις για ανασχεδιασμό των επιδοτήσεων μέσω του Fuel Pass από τον Οκτώβριο.

Ενα από τα σενάρια είναι να αντικατασταθεί το Fuel Pass με μια ψηφιακή κάρτα για τα ευάλωτα νοικοκυριά ώστε να αντιμετωπιστεί το κύμα ακρίβειας.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται στην προσεχή ΔΕΘ. Ταυτόχρονα,  αναμένονται τα δημοσιονομικά στοιχεία μετά και τη θερινή περίοδο για να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις.


Σχόλιο

Όπως το έχουμε ξανατονίσει από αυτό εδώ το βήμα, αναφέρουμε τα νέα και τις πληροφορίες ενημερωτικά για τους συναδέλφους. Δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε με τις πλατφόρμες. Μάλιστα η θέση μας είναι ξεκάθαρη κατά των πλατφορμών. Οι κάθε είδους πλατφόρμες όπως και το fuel pass δεν είναι δουλειά του λογιστή. Η πλατφόρμες αφορούν τους πολίτες και επικουρικά τα Κ.Ε.Π. 


Παναγιώτης Ράγγος 

Λογιστής Φοροτεχνικός Α΄ Τάξης - Οικονομολόγος

 

 

 

Help Desk

Αιτήματα Υποστήριξης
Έχετε κάποια απορία πάνω στα φορολογικά, εργασιακά, πληροφορική ? Εσείς ρωτάτε... Εμείς απαντάμε !!!
Γνωσιακή Βάση
Η γνωσιακή βάση είναι ένας ηλεκτρονικός πόρος που περιέχει συχνές ερωτήσεις για φορολογικά, εργασιακά, ασφαλιστικά, προγράμματα, συμβουλές, κτλ.
Κλείσιμο Συνάντησης
Είμαστε στη διάθεσή σας για να σας εξυπηρετήσουμε μέσω τηλεδιάσκεψης. Κάντε κράτηση συνάντησης...