Φορολογικα Φυσικών Προσώπων

Διαβάστε τα τελευταία νέα
Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Πλησιάζει το τέλος των φορολογικών  δηλώσεων που θυμίζουμε είναι έως 29/7. Εκκρεμούν ακόμη περίπου 2 εκκατομμύρια δηλώσεις. 

Από τις 4,1 εκατομμυρια δηλώσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα προκύπτει ότι το 32,38% είναι χρεωστικές, ήτοι 1.326.748 φορολογούμενοι πληρώνουν φόρο 1,27 δισ. ευρώ για τα εισοδήματα του 2021. Το 53,71% έχουν μηδενικό εκκαθαριστικό, ενώ σχεδόν το 13,91% των φορολογουμένων λαμβάνει επιστροφή φόρου.

Ο μέσος φόρος των χρεωστικών εκκαθαριστικών διαμορφώνεται στα 960 ευρώ.

Μέχρι σήμερα όμως, έχουν προκύψει δεκάδες νέες υποχρεώσεις (επικαιροποίηση στοιχείων επικοινωνίας, fuel pass, power pass, αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών, κ.α.) που ενώ δεν είναι υποχρέωση του λογιστή, αρκετοί πολίτες που δεν είναι σε θέση να κάνουν μόνοι τους τις δηλώσεις αυτές στρέφονται στους λογιστές τους. 

Για το λόγο αυτό οι λογιστές ζητούν από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών την μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων στις 30 Σεπτεμβρίου και μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής στοιχείων στο myDATA μαζί με τις φορολογικές δηλώσεις.

Η κατάσταση στον κλάδο των λογιστών είναι απελπιστική. Πρέπει άμεσα το Υπουργείο Οικονομικών να δώσει λύση διότι όπως επισημαίνουμε και από εδώ, οι λογιστές είναι και αυτοί  άνθρωποι που έχουν δικαίωμα στην ανάρρωση (κρούσματα covid) και στην ξεκούραση (θεσμοθέτηση άδειας των Αύγουστο).

Περιμένουμε λοιπόν τα νεώτερα....


Παναγιώτης Ράγγος

Λογιστής Φοροτεχνικός Α΄ Τάξης - Οικονομολόγος

 

Help Desk

Αιτήματα Υποστήριξης
Έχετε κάποια απορία πάνω στα φορολογικά, εργασιακά, πληροφορική ? Εσείς ρωτάτε... Εμείς απαντάμε !!!
Γνωσιακή Βάση
Η γνωσιακή βάση είναι ένας ηλεκτρονικός πόρος που περιέχει συχνές ερωτήσεις για φορολογικά, εργασιακά, ασφαλιστικά, προγράμματα, συμβουλές, κτλ.
Κλείσιμο Συνάντησης
Είμαστε στη διάθεσή σας για να σας εξυπηρετήσουμε μέσω τηλεδιάσκεψης. Κάντε κράτηση συνάντησης...